Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Află mai multe despre POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Categorii
Blog - Ultimele articole

Antivirus free - Best Service IT Timisoara

Antivirusul este una dintre primele aplicaţii pe care trebuie să le instalezi pe calculator pentru a micşora riscul unei infecţii cu viruşi, spyware sau alte tipuri de infecţii care se răspândesc din ce în ce mai mult pe internet. 

Practic, instalarea unui antivirus este esenţială pentru funcţionarea PC-ului într-o eră în care beneficiem de acces permanent la internet şi de posibilitatea de a transfera date printr-o multitudine de metode.

Se spune că cea mai bună protecţie împotriva atacurilor informatice este asigurată de antiviruşii contra-cost, care beneficiază de numeroase opţiuni suplimentare şi de suport din partea producătorului. 

Există însă şi antiviruşi gratuiţi care oferă un nivel de protecţie foarte bun, mai ales că în cele mai multe cazuri vorbim despre versiuni free ale antiviruşilor cu bani. Aceştia oferă cel mai bun raport preţ/performanţă şi, chiar dacă nu oferă atât de multe funcţii şi opţiuni, se descurcă bine la cel mai important aspect: protejarea împotriva infecţiilor cu viruşi. 

În plus, pentru utilizatorii obişnuiţi, un antivirus gratuit este mai uşor de utilizat decât unul cu funcţii complexe care trebuie configurat manual. Iată o selecţie a celor mai buni antiviruşi gratuiţi disponibili în prezent pe piaţă: 

Kaspersky free Antivirus - > Descarca

kaspersky free

Bitdefender Antivirus Free Edition -> Descarca

antivirus free BestService-IT free

 

Realizat de producătorul român Softwin, Bitdefender Antivirus Free Edition are câteva avantaje interesante comparativ cu concurenţa în special pentru utilizatorii începători: nu necesită configurare nici măcar după instalare şi oferă opţional şi are interfaţă în limba română. Antivirusul este capabil să scaneze sistemul automat la anumite intervale de timp, are funcţie antiphishing pentru blocarea tentativelor de fraudă online şi include servicii de scanare în cloud pentru o protecţie mai rapidă împotriva celor mai noi ameninţări. În plus, interfaţa este intuitivă şi uşor de utilizat de toate tipurile de utilizatori.

Avast! Free Antivirus -> Descarca

 

solutii antivirus Best Service IT Timisoara

 

Unul dintre cele mai apreciate antivirusuri gratuite este Avast! Free Antivirus. Ajuns la versiunea 8.0, Avast! Free Antivirus asigură protecţie de bază împotriva viruşilor şi a spyware-ului, dar previne şi exploatarea unor bug-uri din cele mai cunoscute browsere şi oferă acces limitat la Sandbox, o opţiune care permite rularea într-un mediu securizat a aplicaţiilor potenţial periculoase. În plus, dacă nu ştii cum să rezolvi anumite probleme, antivirusul include şi opţiunea de a fi configurat şi utilizat de la distanţă de un prieten. Merită precizat că, după primele 30 de zile de la instalare, antivirusul necesită înregistrare, însă aceasta este complet gratuită.

 

 

 

AVG Antivirus Free -> Descarca

avg free

 

AVG Antivirus Free este un alt antivirus gratuit cu o bună reputaţie câştigată pe parcursul timpului, care oferă protecţie de bază împotriva viruşilor şi a altor tipuri de malware. În plus, există alte câteva opţiuni secundare, printre care un modul de scanare de link-uri care te avertizează dacă vizitezi un site potenţial periculos, un modul Anti Rootkit sau opţiune de protecţie a identităţii. Din păcate, acest antivirus este unul destul de lent atunci când scanezi tot computerul pentru posibile infecţii, lucru care ar putea deveni deranjant dacă operaţiunea este efectuată frecvent.

 

 

 

Panda Cloud Antivirus -> Descarca

panda cloud

 

 

Spaniolii de la Panda au decis să profite de conexiunile permanente la internet de care ne bucurăm (aproape) toţi şi să lanseze un antivirus gratuit cu un mod de funcţionare inedit: prin intermediul unui serviciul in the cloud. Astfel, Panda Cloud Antivirus nu are nevoie de descărcarea ultimelor semnături de viruşi, întrucât le primeşte automat în momentul în care serverul Panda este actualizat cu acestea. Antivirusul punctează şi prin interfaţa simplă şi dezinfectările automate, dar şi prin protecţia la navigarea în browser. Nu uita însă ca Panda Cloud Antivirus este util numai dacă ai o conexiune permanentă (şi ieftină) de acces la internet.

 

 

Avira Free Antivirus - > Descarca

avira free

 

 

Avira Free Antivirus este un alt antivirus bine cunoscut care oferă o protecţie solidă împotriva viruşilor, troienilor sau rootkit-urilor în timp real, plus un modul Anti Adware şi Anti Spyware. În plus, beneficiază şi de Browser Tracking Blocker, care blochează stocarea de date personale de către site-urile pe care le vizitezi, şi Website Safety Advisor, care îţi oferă informaţii despre securitatea site-urilor atunci când efectuezi o căutare pe Google. Din păcate, aceste două opţiuni sunt disponibile numai prin intermediul Avira Toolbar, un toolbar care se integrează în browser. Alegerea Avira este puţin dubioasă, fiind cunoscută reticenţa utilizatorilor de a instala astfel de toolbar-uri.

 

 

Microsoft Security Essentials -> Descarca

essential

 

 

Ultimul, dar nu cel din urmă antivirus din listă este Microsoft Security Essentials, produs de aceeaşi companie ca şi sistemul de operare Windows. MES mizează în primul rând pe o interfaţă minimalistă care nu necesită interacţiunea cu utilizatorul, pe consumarea unei cantităţi reduse de resurse, dar şi pe o detecţie bună a ameninţărilor informatice. Evident, nu totul este perfect, iar problemele apar la identificarea unui virus: scanarea completă a sistemului durează mult, la fel ca şi trecerea fişierelor infectate în carantină. Totuşi, MES rămâne o soluţie bună pentru utilizatorii începători care nu vor să aibă de-a face cu un antivirus dificil de configurat.

Concluzii

Dacă din diverse motive nu vrei să dai bani pe un antivirus, ai numeroase alternative gratuite care se descurcă cel puţin la fel de bine când vine vorba despre detecţia viruşilor. Din cei mai mulţi antiviruşi gratuiţi lipsesc funcţiile avansate de configurare însă acestea sunt utilizate în general de o mică parte din utilizatorilor. În plus un antivirus gratuit are aproape mereu avantajul unei interfeţe intuitive şi simplu de utilizat de orice utilizator, indiferent de nivelul de experienta pe care îl are în folosirea calculatorului.

 

Nota:

 Acesti antivirusi au o utilizare stricta a utilizatorului Home nu firmelor deoarece sunt antivirusi free, utilizarea lor de catre firme se face strict pe raspunderea celui care il utilizeaza. Antivirusi sunt decarcati direct de pe site-urile producatorilor acest site doar prezinta antivirusi free. Nu exista nimic stocat pe serverele noastre cu privire la acesti antivirusi sunt doar redirecturi spre proprietari de drept ai acestor produse. Pentru mai multe detalii cititii termeni si conditiile de utilizare a fiecarui produs de pe pagina producatorului.